I Nordsøregionen vil man som en konsekvens af klimaforandringerne i fremtiden komme til at opleve en øget hyppighed i antallet af storme og oversvømmelser, som også forventes at blive kraftigere.
Mange lande i Nordsøregionen forventes at komme til at stå med de samme udfordringer og problemer relateret til klimaforandringerne. Derfor er 10 partnere fra 6 nordsølande (Holland, Storbritannien, Sverige, Tyskland, Belgien og Danmark) gået sammen om at igangsætte projektet Cloud to Coast Climate Challenge (C5a).
Projektet kører fra januar 2019 til og med december 2021. Region Midtjylland er en af de 10 partnere, der deltager i projektet.
Om projektet
Med projektet skal erfaringer fra 7 Interreg-projekter samles i ét projekt og være med til at skabe et udgangspunkt for en koordineret tilgang til håndtering af alle former for oversvømmelse.
Formålet med C5a er at optimere håndteringen af oversvømmelsesrisikoen ud fra en helhedsorienteret tankegang. Tilgangen omfatter hele vandkredsløbet og har fokus på vandoplande, kyster, byer og infrastruktur. Helhedstankegangen skal fremme, at investeringerne i oversvømmelsesbeskyttelse og modstandsdygtigheden bliver samordnede, målrettede og bæredygtige.
Projektet er opdelt i fire faser
- Afdækning
Udvikling af en fælles terminologi og forståelse af klimatilpasning samt en synliggørelse af det behov, der er for en helhedstankegang i det nuværende klimatilpasningsarbejde i samarbejde med en Policy Learning Group (PLG).
- Udvikling
Indhentning af inspiration og resultater fra de 7 nuværende Interreg-projekter til udvikling af den helhedsorienterede tankegang.
- Implementering
Den udviklede helhedstankegang skal overføres og anvendes i case studies for at kunne fremvise håndgribelige og praktiske eksempler og resultater på, hvad helhedstankegangen kan bidrage med i Nordsøregionen.
- Integration og syntese
Projektets resultater præsenteres igennem partners netværk og PLG, og på sigt skal resultaterne blive til en guideline til den helhedsorienterede tilgang til klimatilpasning.
Læs mere om C5a på projektets hjemmeside
