14.11.2018 

Klovne og kunst er en selvfølge på hospitaler. Men kan kultur blive et anerkendt og dokumenteret supplement til teknik og medicin, når det handler om sundhed? Konference den 4. december 2018 i Aarhus griber emnet.

Kultur ser ud til at blive en del af fremtidens sundhedsinnovation - også selv om det er "blødere greb" end kunstig intelligens og nye it-løsninger. Derfor inviterer Aarhus Universitets to fakulteter Arts og Health sammen med Region Midtjylland til konferencen High Tech Human Health den 4. december i Aarhus. 

Kultur er også nye sundhedsløsninger 

Konferencen har til formål at skabe opmærksomhed om området kultur og sundhed for dermed at kunne skabe ny viden og nye sundhedsløsninger i partnerskaber på tværs af uddannelser, sundhedssektoren, kulturinstitutioner og erhvervslivet.

Til at give inspiration på den gratis konference er bl.a. komponist Frans Bak, forfatterne Tor Nørretranders og Ida Jessen, kunstfotograf og forsker Sarah Schoor, folkesundhedsforsker Theo Edmonds (USA), professor i filosofi og medicin Havi Carel (England), Læseforeningens leder Mette Steenberg og mange, mange flere.

1. næstformand i Region Midtjylland Hanne Roed (R) er med til at åbne konferencen sammen med prodekan på Art Anne Marie Pahuus.