Susanne Buch og CDEU-direktør Lars Holte Nielsen sidder ved siden af hinanden.
Susanne Buch og CDEU-direktør Lars Holte Nielsen. Foto: Anita Holten Carlson, CDEU.

06.02.2024

Susanne Buch overtog officielt formandskabet for CDEU’s bestyrelse fra Steffen Husted Damsgaard (V) fra Lemvig Kommune pr. 1. januar 2024. Hvert andet år går formandskabet således på skift mellem kommunerne og Region Midtjylland.

CDEU-kontoret i Bruxelles er hele Midtjyllands kontor i EU og repræsenterer Region Midtjylland, de 19 kommuner i regionen, Aarhus Universitet og VIA University College i EU og arbejder for at maksimere værdien af europæisk samarbejde.

- Jeg ser det her EU-kontor som en formidabel mulighed for, at de forskellige aktører i Midtjylland, lige fra kommunerne over selvfølgelig regionen til alle vores uddannelsesinstitutioner samt erhvervslivet, kan hente hjælp og støtte, så de kan drage nytte af de tilgængelige EU-midler, siger Susanne Buch.

I anledning af formandsskiftet besøgte Susanne Buch den 1. februar CDEU-kontoret i Bruxelles. Susanne Buch har i alt været en del af CDEU-formandskabet i seks år.

- EU kan jo let virke lidt abstrakt og langt væk, men vores EU-kontor bliver på en måde et hus, der forbinder os hjemme i Danmark med EU. Det er godt at se og høre, hvordan kontoret hele tiden udvikler og udvider samarbejdet mellem aktørerne derhjemme og det store EU-maskineri. Jeg tager hjem som en stolt bestyrelsesformand, siger hun.

Susanne Buch er uddannet sygeplejerske og lektor cand.mag. ved VIA i Holstebro. Hun har været medlem af regionsrådet i Region Midtjylland siden 2009, hvor hun bl.a. er formand for Udvalg for Nære Sundhedstilbud.