Lisa M. D. Gerschefski er netop tiltrådt som ny kontorchef for klima og grøn omstilling i Regional Udvikling, Region Midtjylland.

05.06.2024

42-årige Lisa M. D. Gerschefski er netop tiltrådt som ny kontorchef for klima og grøn omstilling i Regional Udvikling, Region Midtjylland – en stilling som hun har været konstitueret i siden nytår.

Lisa Gerschefski har 12 års erfaring med at lede projekter og samarbejde med forskellige partnere for at skabe bæredygtige løsninger. Hun har bl.a. været Region Midtjyllands projektleder på klimasamarbejdet DK2020 (i dag Klimaalliancen), hvor regionens 19 kommuner har udarbejdet klimahandlingsplaner.

- Lisa er kendt for sin evne til at tænke nyt og arbejde strategisk – ikke mindst med at skabe de relationer og partnerskaber, der er helt afgørende for, at vi som region i partnerskab med kommuner, organisationer og andre kan skabe en bæredygtig forandring både i Region Midtjylland, men også gennem de mange internationale klima- og bæredygtighedsprojekter, regionen er en del af, siger udviklingsdirektør i Region Midtjylland Kim Kofod Hansen.

Stærke partnerskaber og tværfagligt samarbejde

Det kontor, som Lisa Gerschefski nu står i spidsen for, arbejder med en lang række projekter inden for klimatilpasning, cirkulær økonomi, biodiversitet og energiomstilling. Alt sammen noget der skal bidrage til en bedre balance mellem mennesker, natur og biodiversitet, og noget der sikrer, at regionen får tilpasset sig bedre til klimaforandringer og får et mere balanceret ressourceforbrug.

- Jeg ser frem til at lede innovationsprocesser og skabe rum for nytænkning, så vi sammen kan accelerere den grønne omstilling og finde fremtidens løsninger. Det kan vi gennem stærke partnerskaber og tværfagligt samarbejde i alt det, vi laver, siger Lisa Gerschefski.

Lisa bor i Tranbjerg ved Aarhus sammen med sin mand Sebastian og deres tre børn på 10, 12 og 15 år.