Om den Midtjyske Teknologipagt

Virksomhederne i Region Midtjylland har brug for flere og flere medarbejdere med tekniske, digitale og naturvidenskabelige kompetencer - de såkaldte STEM-kompetencer: Science, Technology, Engineering, Mathematics. Desværre er der ikke nok unge der interesserer sig for eller uddanner sig inden for området, og det kan bremse væksten og udviklingen i vores samfund.

Region Midtjylland har lavet en teknologipagt, som skal sikre, at flere vælger, lærer om og efteruddanner sig inden for tekniske, digitale og naturvidenskabelige uddannelser. Teknologipagten er lavet i samarbejde med midtjyske virksomheder, uddannelsesinstitutioner, kommuner og andre organisationer.

Den Midtjyske Teknologipagt er forankret i Rådet for Fremtidens Kompetencer. Rådet taler løbende om fremdriften og nye initiativer.

Siden 2018 har Region Midtjylland givet tilskud til over 25 forskellige projekter under Teknologipagtspuljen. Teknologipagtspuljen var en separat pulje under Uddannelsespuljen, hvor der fra 2018 – 2022 var afsat 55 mio. kr.

I 2023 prioriterer vi STEM. Uddannelsesinstitutioner kan i Uddannelsespuljen søge støtte til projekter der arbejder med, at flere skal have kompetencerne til den grønne omstilling.

Målsætninger

Målsætningen med teknologipagten er, at:

  • flere skal vælge en STEM-uddannelse i 2025
  • flere skal lære at bruge teknologi frem mod 2025
  • flere skal efteruddannes inden for teknologi i 2025.

Læs Den Midtjyske Teknologipagt.