21.09.2019 

Region Midtjylland bidrager til at udbrede kendskabet til fjernvarme og grøn omstilling i Europa. I en video fortæller regionsrådsformand Anders Kühnau (S) bl.a. om regionens indsats gennem EU-projekt REFER.

Den europæiske organisation Euroheat & Power har netop skudt kampagnen "We are all connected - decarbonising district energy for our cities" i gang for at udbrede kendskabet til fjernvarme og grøn omstilling i Europa.

All connected. Udklip af EU-kort med markeringer de steder, hvor der kan ses video. Screendump fra Euroheat & Power

Klik på kortet for at komme til Europa-kortet, hvor de grønne pletter er steder, der foreløbig har bidraget til Euroheat & Powers kampagne. 

Danmark er et af de lande, der har det mest fintmaskede fjernvarmenet, og dermed har vi i Danmark også gode muligheder for at udbrede grøn omstilling med størst mulig effekt.

Region Midtjylland er leder af EU-projektet REFER (Renewable Energy for Emission Reduction), hvor 25 naturgasfyrede fjernvarmeværker får rådgivning ift. at omlægge energiproduktionen til forskellige CO2-neutrale energikilder og ved at optimere fjernvarmedistributionen. 

Se Anders Kühnaus og andre landes videobidrag til kampagnen.

Eller se videoen her (engelsk m. engelske undertekster): 

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.