19.04.2018

I dag offentliggjorde Erhvervsministeriet et teknologipagtråd, som skal være med til at rådgive om retningen for den nationale teknologipagt. Med i rådet er en af de vigtige partnere omkring den midtjyske teknologipagt, der præsenteres den 14. maj.

Det er direktør Nanna Seidelin fra Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro, der er med i TeknologipagtRådet. Hun skal være med til at rådgive om, hvordan Danmark får flere til at tage en uddannelse inden for "STEM" (science, technology, engineering and math). 

Nanna Seidelin fra Naturvidenskabernes Hus holder oplæg for Vækstforum

Her ses Nanna Seidelin fra Naturvidenskabernes Hus holde oplæg for Vækstforum for Region Midtjylland den 19. marts. På det møde godkendte vækstforum Den Midtjyske Teknologipagt. 

I Region Midtjylland har der siden efteråret været arbejdet på en pagt for den midtjyske landsdel, så den midtjyske region også bidrager til at løse en national udfordring. Den 14. maj kan Midtjylland som den første region præsentere sin pagt.

- Vi har gode erfaringer med at få en teknologipagt på benene på tværs af Region Midtjylland. Her har vi på under et halvt år fundet sammen om indsatser på tværs af uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og det offentlige, så vi kan rykke på den her dagsorden. Vi ved fra Holland, at partnerskaber er vigtige, når vi skal sikre, at flere unge tager de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, siger Nanna Seidelin.

Kerneopgave for Naturvidenskabernes Hus

Naturvidenskabernes Hus driver skole-virksomhedsnetværket Tektanken, som gennem skole-virksomhedssamarbejder bygger bro mellem virksomheder med naturvidenskabelig og teknologiske jobs på den ene side og skoler og de elever, der skal udgøre fremtidens arbejdskraft på den anden.

- Jeg er glad for at være en del af regeringens TeknologipagtRådet – for vi har brug for, at vi på alle fronter har en dagsorden, der er med til at sikre, at flere unge vælger STEM-uddannelser i fremtiden. Vi er sat i verden for at gøre de unge interesseret i det naturvidenskabelige, og jeg glæder mig til at bringe vores erfaringer fra den midtjyske Teknologipagt med ind i arbejdet i TeknologipagtRådet, siger Nanna Seidelin.

Forsiden af "Den Midtjyske Teknologipagt"

Rådet og den nationale teknologipagt skydes i gang på tirsdag i Experimentarium i København, hvor pagten bl.a. også tiltrædes af Region Midtjylland ved regionsdirektør Jacob Steengaard Madsen.